Radikális Szabadidő Színház: Oberon világai

műhelymunka-bemutató, 60 perc

"Van közös magány, amely szerelmet ébreszt..."

"Csak annyit mondhatok: hívjátok segítségül elveszettségeteket, hogy felfedezhessétek a tánc maszkja mögött rejtőző arcotokat! Ne feledjétek, hogy munkátoknak és jelenléteteknek "szerelmet kell ébresztenie"! Elérkeztünk a véghez, és most mindegyikünk megkezdi visszatérését magányába." (Eugenio Barba)

Úgy tűnik számunkra, a szerelem titkai feltűnően hasonlítanak a színészi alakítás titkaira. Ami a legnagyobb hatást gyakorolja ránk, arra nem tudunk magyarázatot adni. Varázslatnak nevezzük ezeket. Aztán hasonlatokat keresünk rá, s talán így születnek a mesék. Mi most a színházat a szerelemhez, a szerelmet a színházhoz hasonlítjuk, ebből mese lesz, vagy legalábbis jelenetek füzére, vagy legalábbis valami, ami látható, tapintható, valami, amit erők működtetnek, valami, ami belőlünk működik, valami, ami talán bennetek is működésre kél. Mindehhez Shakespeare Szentivánéji álom című darabját hívjuk segítségül. Gyertek velünk a sűrűbe!

A fesztivált megelőző ötnapos workshop eredményét láthatják vendégeink. Mozgásban, táncban, énekben, beszédben. Testben, szívben, lélekben.

Alkotók-szereplők:
Bazsó Adrienn
Boldizsár Tünde
Farkas Kata
Formanek Csaba
Galkó Janka
Hodászi Ádám
Ilyés Lénárd
Kása Tímea
Kiss Dóra
Kovács Dániel
Kovács Tamás
Kováts Gergő
Móga Piroska
Prechel Dorka
Szabó Emese
Szakács Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések: