KB35 Inárcs: Ki vagyok én?

előadás Petőfi Sándor verseiből, 50 perc

Kik vagyunk? Mitől válik értelmessé az életünk, hogyan nyerhet jelentést? Mit kezdjünk saját mulandóságunkkal? Ezek a kérdések végigvonulnak Petőfi költészetén, húsbavágóan aktuálissá téve azt a mai olvasó számára is. Előadásunk célja, hogy újra felfedezzük és felfedeztessük Petőfi költészetét, amely sokszor talán túl ismerős számunkra, ezért nem vesszük észre azt a költői erőt és frissességet, ami pedig sajátja.

Az előadás színházi szemmel és szabadon közelít a versekhez azt célozva, hogy azok képessé váljanak új, számunkra fontos és izgalmas tartalmak kifejezésére, ami csak akkor lehetséges, ha képesek vagyunk párbeszédet folytatni, új, saját kérdéseket feltenni az unalomig ismételt versekhez: mit jelent ma nekünk ez a költészet, és ez az életmű, amely oly fontos szerepet tölt be mind a magyar irodalomban, mind pedig a magyar „mitológiában”. Ami az előadás vezérfonalául szolgál, és egyben legnagyobb esélye: a szerepjátszás, Petőfi szerepjátszó kedve, ami verseiben is rendkívüli erővel van jelen, és ami garantálhatja a színházi megjelenítés lehetőségét, hogy ne „csupán” egy irodalmi estet láthasson a néző.


Játsszák:
Bálint Anett, Bálint Petra, Boda Tibor, Fodor Éva, Gál Zsófia, Kiss Nóra, Kovács Anna, Kovács Zoltán, Malik Gábor, Ordasi Gábor, Talapka Gábor, Szivák-Tóth Viktor


Rendezte:
Kovácsné Lapu Mária, Kovács Zoltán, Szivák-Tóth Viktor

1 megjegyzés:

kb35 írta...

Az előadás megtekinthető a KB35 Inárcs Videói között.