Ars Gaudendi Gratia: Karinthy-komédiák

színház, 70 perc

Az Egyetemi Színpad - Ars Gaudendi Gratia társulata 2007. november 19-én debütált Karinthy komédiák című estjével a Színváltások Egyetemi Színpadok Jubileumi szemléje keretében. Az előadáson négy Karinthy-jelenet elevenedik meg a fiatal társulat előadásában. A premier óta két jelenet kicserélődött. Most, a 4. Színváltások fesztiválon megnézhetjük, hol tart ma az előadás.

1. Lerajzolják az embert

Áldozat –Varga Lilla
Művész –Kelemen Zoltán
Pincérnő –Endrész Dorottya

2. Tegezés

Amália nagyasszony –Bazsó Adrienn
Lilli kisasszony –Borbíró Judit
Szolgálólány –Peksa Kamilla

3. Hamlet a mellényzsebben

Igazgató –Sándor István
Rendező –Nagy Isván
Hamlet –Gaál Csaba
Ophélia –Szerencsés Rita

4. Teknősbéka, avagy ki az őrült a csárdában

Doktornő –Durda Melinda
Józan Anna –Ábrahám Ágnes
Ápolónő –Németh Edina
Őrült –Cseh Dávid
Őrültek még –Stoller Mátyás, Tömő György, Peksa Kamilla, Endrész Dorottya, Borbíró Judit, Vincze Ernő
Rendezőaszisztens –Szobolovszki Zsófi, Balogh Andrea
Rendező –Gyepes Krisztina

Egyetemi Színpad - AgG társulata
Az ELTE hallgatóiból álló csapat 2005-ben Ars Gaudendi Gratia néven kezdte meg működését, Gyepes Krisztina vezetésével. 2007-ben a társulat közel 70 főre bővült, az ELTE szinte minden karáról csatlakozó lelkes fiatalokkal.

A színházi folyamatok minden szakaszában a hallgatók, társulati tagok dolgoznak, kezdve a dramaturgiától, a díszlet- és jelmeztervezésen, hang- és fénytechnikán keresztül, egészen a rendezésig. Mind a "világot jelentő deszkákon", mind a fekete függöny mögött fiatalok dolgoznak, és megpróbálják lehetőségeikhez mérten kihozni a legjobbat az előadásokból és magukból.

Célunk, hogy az egyetemi tanulmányaink mellett a bennünk megbúvó művészi hajlamokat is kihasználjuk, magas szintre fejlesszük. Ehhez egymás segítségét kérjük - az együtt dolgozás és létezés révén, a korábbi színházi tapasztalatainkat hasznosítva válunk szakmailag egyre profibbá. Arra törekszünk, hogy életben tartsuk és hétköznapjaink részévé tegyük a kultúra minden formáját: színházat, táncot, zenét, irodalmat, képzőművészetet - az egyetem falain belül, és azon kívül egyaránt.

Hosszú távon kívánjuk megteremteni a közösségi létezés élményét, az alkotás varázsát azoknak az egyetemistáknak és fiataloknak, akik a művészetben szeretnék kifejezni, megtalálni önmagukat.

Ajtónk mindig nyitva áll az érdeklődők előtt: a színjátszással még csak most ismerkedők, a szereplésben már jártasak, a színpadra vagy a háttérbe vágyók, írók-költők, kézügyességgel rendelkezők egyaránt megtalálhatják helyüket a Társulatban.

Nincsenek megjegyzések: