Radikális Szabadidő Színház - Paul Foster: Brutus

színház, 110 perc
belépő: 700Ft, fesztiválszereplőknek: 500Ft

SZEREPLŐK:
Cat - Szitás Balázs / Formanek Csaba
Memphis/Cleopatra - Szakács Zsuzsa
Brutus - Sütő András
Caesar - Szücs-Szabó Máté
Cassius - Kovács Dániel
Portia - Móga Piroska
Servilia - Zsugonits Enikő / Makra Viktória / Szabó Emese
Antonius - Északi Tamás / Béres Miklós
Stahr - Pokorny Szilárd

ÍRÓ:
Paul Foster

RENDEZŐ:
Formanek Csaba

Az amerikai Paul Foster darabjában egy megszállott drámaíró újra szeretné írni Brutus történetét, kiiktatva belőle a szerinte nem következetes gyilkosságot. Az elképzelt történelmi figurák megelevenednek, és hamarosan bonyolult konfliktusba keverednek saját írójukkal. A szenvedélyes nyomozás önveszélyes játéknak bizonyul. Az előadással a társulat 2008-ban a 3. Fringe Fesztiválon a Legjobb független színházi műhely díját nyerte el, a VII. Nemzetközi Egyetemi Színjátszó Fesztiválon pedig díjat kapott az intenzív színészi jelenlétért.


A Radikális Szabadidő Színház 2002 óta működik az ELTE egyetemi színpadaként. A kezdetek óta a csapat összetétele sokat alakult. Az évek során 9 nagyobb bemutatót tartottunk, jártunk különféle fesztiválokon, kaptunk különféle díjakat, tartottunk számos utcai és egyéb performanszt, felolvasóesteket. Az utóbbi években mozgásszínházi tanulmányokat végeztünk. Idén május óta a budapesti Tűzraktérben dolgozunk, itt kapunk próba- és játszóhelyet. Technikai és némi anyagi támogatást az egyetemtől kapunk.

Előadásainkra jellemző az erős vizualitás, a kísérleti módszerek, az avantgard megoldások. Rendszeres színésztréningjeinken a színpadi kifejezés lehetőségeit kutatjuk. A társulatban jelenleg kb. 25 tag dolgozik különböző produkciókon. Jelenleg 3 előadásunk van műsoron: a Brutus mellett a Rakovszky Zsuzsa versei inspirálta Zsiráfivóhely, valamint Harold Pinter Az étellift című egyfelvonásosa. Novemberben további bemutatót tervezünk.

Folyamatosan frissülő honlapunk: http://egyetemiszinpad.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések: